Új jelszó kérése
Termék részletek


Egykomponensű repesztőlakk 100 ml p1458

Egykomponensű repesztőlakk 100 ml p1458
  • Egykomponensű repesztőlakk 100 ml p1458

Termék ára
690 Ft690
Termék kosárba helyezése
Cikkszám
p1458
Megosztom
Funkciók
Raktárkészlet
17 db
Tömeg
120 g/db
Rövid leírás a termékről
100 ml
Egykomponensű repesztőlakk


További képen egy a repesztőlakkal készített mintadarab látható a végeredmény szemléltetésére.
A termék tulajdonságai

Vizes alapú lakk, amely megrepeszti a rákent akrilfestéket.
A díszítendő felületet fessük le akrilfestékkel, majd annak száradása után kenjük le a repesztőlakkal! A repesztőlakk száradása után ismét fessük le a felületet, de az alaptól eltérő színnel!
A második festékréteg száradás közben megrepedezik, és a repedésekben az alsó festék színe fog látszódni.A repedések rajzolata függ a második festékréteg vastagságától, és az ecsetvonások irányától.

Gyakorlati tanácsok:

Ennek használatakor két festékréteg közé kenjük fel a lakkot (ezért köztes repesztőnek is hívják). A felületre másodjára, felvitt festékréteg fog megrepedezni, és a repedésekben előbukkan az alsó szín. Vagyis: elsőként azt a színt kenjük fel, amelyiket a repedésekben látni szeretnénk. Ezt kenjük le a lakkal. Ha megszáradt, jöhet a második színű festék, ami erőteljesen térjen el az elsőtől!

Fontos, hogy a második festék felvitele viszonylag lendületesen történjen. Lehetőleg ne, (vagy ha muszáj, hát nagyon gyorsan) menjünk vissza a már lekent felületet javítani, mert a repedezések azonnal megindulnak, és a belejavítás meg fog látszani!
Más repedések keletkeznek, ha a két festék felvitelének iránya megegyezik, és más, ha eltér, pl. merőleges egymásra.
Üvegtányérnál is használható ez a technika, de másképp. A tányér hátoldalán dolgozva először dekupázsolunk egy mintát, és az egész tányért lekenjük a ragasztólakkal. Száradás után jön az egyfázisú repesztőlakk felvitele, száradása. Erre visszük fel a festéket, ami majd megrepedezik. 

Hasonló termékek
Webáruház készítés