Kategóriák
Tanúsítvány
SSL Certificate
facebook
Fizetési megoldás
Házhozszállítás

Választható csomagautomaták

 

Naptár
2023. Február
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
 
 
 
 
Partnereink
Termék részletek


Egykomponensű repesztőlakk 50 ml p0657

Egykomponensű repesztőlakk 50 ml p0657
 • Egykomponensű repesztőlakk 50 ml p0657
 • Egykomponensű repesztőlakk 50 ml p0657
 • Egykomponensű repesztőlakk 50 ml p0657
640 Ft
Egységár: 13 Ft/ml

Egykomponensű repesztőlakk 50 ml

Ódon tárgyak pergő festékének hangulatát adja a PENTART egy-komponensű repesztőlakk. Fessük le a díszítendő felületet akrilfestékkel, majd annak száradása után kenjük rá a repesztőlakkot! Amikor a repesztőlakk megszáradt, az alapszíntől eltérő színű akrilfestékkel fessük le ismét a tárgyat! A második festékréteg a repesztő hatásá- ra száradás közben megrepedezik, a kialakult repedésekben az alapszín fog előbukkanni. A repedések rajzolata függ a rétegek vastagságától és a felhordás módjától.

Használatát bemutató Videó egtekinthető itt:

https://www.youtube.com/watch?v=qJV-9eJ8IAU

Vizes alapú lakk, amely megrepeszti a rákent akrilfestéket.

A díszítendő felületet fessük le akrilfestékkel, majd annak száradása után kenjük le a repesztőlakkal! A repesztőlakk száradása után ismét fessük le a felületet, de az alaptól eltérő színnel!

A második festékréteg száradás közben megrepedezik, és a repedésekben az alsó festék színe fog látszódni.A repedések rajzolata függ a második festékréteg vastagságától, és az ecsetvonások irányától.

Gyakorlati tanácsok:

Ennek használatakor két festékréteg közé kenjük fel a lakkot (ezért köztes repesztőnek is hívják). A felületre másodjára, felvitt festékréteg fog megrepedezni, és a repedésekben előbukkan az alsó szín. Vagyis: elsőként azt a színt kenjük fel, amelyiket a repedésekben látni szeretnénk. Ezt kenjük le a lakkal. Ha megszáradt, jöhet a második színű festék, ami erőteljesen térjen el az elsőtől!

Fontos, hogy a második festék felvitele viszonylag lendületesen történjen. Lehetőleg ne, (vagy ha muszáj, hát nagyon gyorsan) menjünk vissza a már lekent felületet javítani, mert a repedezések azonnal megindulnak, és a belejavítás meg fog látszani!
Más repedések keletkeznek, ha a két festék felvitelének iránya megegyezik, és más, ha eltér, pl. merőleges egymásra.
Üvegtányérnál is használható ez a technika, de másképp. A tányér hátoldalán dolgozva először dekupázsolunk egy mintát, és az egész tányért lekenjük a ragasztólakkal. Száradás után jön az egyfázisú repesztőlakk felvitele, száradása. Erre visszük fel a festéket, ami majd megrepedezik. 

 • Lakk

  Hobbi lakk

  Repesztő lakk

  Gyártó: Pentacolor

  Pentart termék

 • Raktárkészlet
  4 db
  Cikkszám
  p0657
Webáruház készítés